Voorbeeldbrief

De voorbeeldbrief van de Engelse brief

We geven je graag tips over de indeling van de brief, zodat je zelf een brief op kunt stellen. Je moet nooit beginnen met je eigen naam.

Je naam komt namelijk pas aan het einde, na de handtekening. Je gaat beginnen met je eigen adres, daarbij moet je er aan denken dat je afsluit met Holland of met The Netherlands. Vervolgens komt de datum en deze kun je op verschillende manieren schrijven: January 21st, 2010 bijvoorbeeld.

Indeling Engelse brief

Na je eigen adres schrijf je het adres waar de brief naar toe moet. Je eindigt het adres met England, of Great Britain, of UK of United Kingdom.

Dan ben je aangekomen bij de aanhef. Bijvoorbeeld Dear Mr Bean of Dear Ms Smith. Je maakt bij het schrijven van de brief gebruik van alinea’s. Let hierbij ook op dat je tussen de alinea’s een witregel plaatst.

De afsluiting van de brief kan bestaan uit de zin: I am looking forward to hearing from you as soon as possible. Met vervolgens je handtekening en je naam.

Een voorbeeldbrief van de Engelse brief:

Je eigen adres
Je postcode en plaatsnaam
The Netherlands

25st January, 2014

Adres van diegene voor wie de brief is bestemd
England

Dear Sir/Madam,

I am writing you this letter because…

Dan een witregel en dan begint de tweede alinea.

Slot, zoals bedankt en hoop snel van je te horen…
I am looking forward to hearing from you soon.

Yours faithfully,

[handtekening]

Je naam en achternaam

Als je deze indeling van de voorbeeldbrief Engelse brief aan gaat houden, kan het eigenlijk niet meer mis gaan. Probeer het daarom eens. Er zijn je nu wat standaardzinnen gegeven, die je kunt gebruiken bij het opstellen van een goede Engelse brief.