Aanhef en Afsluiting

Als je een Engelse brief gaat schrijven, is het belangrijk dat je de aanhef en afsluitingsregels kent. Het is namelijk anders dan bij een Nederlandse brief.

Als je een verkeerde aanhef of een verkeerde afsluiting gebruikt bij de Engelse brief, dan maak je meteen een slechte indruk en dat wil je natuurlijk niet. Als je een formele, zakelijke Engelse brief gaat schrijven, is het van belang dat je de geadresseerde netjes aanspreekt.

Achter Mr moet in het Engels geen punt. Mrs wordt gebruikt voor getrouwde vrouwen en Miss is voor ongehuwde dames. Als je het niet zeker weet dien je Ms te gebruiken.

Aanhef Engelse brief

De aanhef bij de Engelse brief is altijd Dear.

Als je dat toe gaat passen dan kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Als je de naam en ook de titel weet, dan dien je die ook in de aanhef te schrijven, bijvoorbeeld Dear Ms Jones.

Wanneer je de naam niet kent kun je kiezen voor Dear Sir/Madam. Let daarom goed op de aanhef en zorg er voor dat je altijd goed begint met je brief. Je wilt namelijk niet meteen een slechte indruk maken, daarom kun je als je twijfelt beter een algemene aanhef gebruiken, zodat je in ieder geval niet de fout in kunt gaan met de aanhef van de Engelse brief.

Afsluiting Engelse brief

Voordat er afscheid wordt genomen in de brief, sluiten de Engelsen vaak eerst af met een laatste zin. Daarin kun je bijvoorbeeld aangeven wanneer de volgende afspraak is of dat je hoopt dat je snel antwoord krijgt.

Een afsluitende zin die je in de Engelse brief kunt gebruiken is bijvoorbeeld: “We look forward to hearing from you”.